Wedstrijden

Squadra Interne Wedstrijd Competitie

De Squadra Interne Wedstrijd Competite (SIWC) is de interne competitie van Squadra Veloce. De competitie bestaat uit 6 tot 8 onderdelen die, op de studentencup van Eindhoven na, op de dinsdagavond tijdens de trainingstijden worden gereden. Na elk onderdeel krijg de leider bij zowel de heren als dames een leiderstrui die ze hopen te behouden tot na het laatste onderdeel.


Studentencup

De studentencup is een serie wedstrijden die voor studenten wordt georganiseerd in verschillende studentensteden. Er zijn 3 categorieën waarin wordt gestreden voor de overwinning, namelijk: de dames met en zonder licentie (samen), de heren met licentie en de heren zonder licentie. Ook worden de scores van de verschillende ploegen bij elkaar opgeteld voor een ploegenklassement. Voor het rijden van de studentencup is een basislidmaatschap bij de KNWU een vereiste.

De studentencup is een goede manier om kennis te maken met het rijden van wedstrijden, of voor de ervaren wedstrijdrijder om te strijden voor de beste studentenwielrenner. Squadra Veloce heeft daarom een afvaardiging in alle categorieën en strijdt vaak mee om de winst!

Meer informatie over studentencups vind je op de website van de
Studenten Wielersport Nederland (SWN):www.studentenwielrennen.nl. De SWN verzamelt ook de uitslagen van de studentencups. Deze uitslagen zijn te vinden op de SWN Facebookpagina.

Jumbo-Visma Ready2Race

Ready2Race biedt laagdrempelige wielerwedstrijden aan. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar niveau door middel van verschillende klassen. Doe jij ook mee?

DE WEDSTRIJDEN