Sponsors

On this page, you can find information about the sponsors who enable us to do what we do – cycle! From vacations to races and everything in between, our sponsors play a huge role in the workings of our association. Below you can read about the companies and people who help us, who they are and what they do.

Canyon

Canyon Bicycles BV is one of the proud new sponsors of your student cycling club. Canyon, the well-known bike brand of champions such as Mathieu van der Poel, sells its bikes directly to customers through our website. We do this without going through distributors and dealers, which allows us to keep our prices as low as possible. Our bikes are designed and assembled in Koblenz, Germany, where our founder Roman Arnold also comes from.

Canyon is based in Eindhoven with its local service centre where we help our customers with technical and customer service. As an online brand, good service is especially important to us. That is why we work with a Dutch team to provide the absolute best customer experience; the passion for bikes is at the heart of our team.

This year, however, we will increase our presence in Eindhoven with the opening of our brand-new Canyon Factory Service on which we are currently working. With this new location, we are taking our service level towards our Dutch customers to a higher level, we will tell you more about this later. For our Canyon Factory Service, we are still looking for motivated bike fanatics who want to earn extra money next to their studies. Does this sound like fun to you? Then take a look at our vacancies or send us an e-mail.  

We look forward to working with Squadra Veloce! Want to stay up to date with all the news around Canyon? Then sign up for our newsletter.

Canyon
Scherpakkerweg 19, 5616 HP Eindhoven
www.canyon.com

Viro

More info & vacancies here!

Scope

Classified Cycling

Classified’s missie is het mogelijk maken van next level fietservaringen door baanbrekende schakeltechnologie te ontwikkelen.

Het Belgische-Nederlandse technologiebedrijf Classified heeft een revolutionaire schakeltechnologie ontwikkeld, Powershift, die de functionaliteit van de voorderailleur vervangt. Het Powershift schakelsysteem is ingewerkt in de naaf van het achterwiel en laat toe om te schakelen in een fractie van een seconde, onder vollast én met een groot versnellingsbereik en kleine stapgroottes. Classified heeft daarnaast ook high-end carbon wielen ontwikkeld die specifiek ontworpen zijn voor de Powershift naaf. De Powershift naaf en Classified carbon wielen zijn verkrijgbaar via fietsfabrikanten, gecertificeerde dealers en via de webshop.
https://classified-cycling.cc/

Cyklist

Heeft de wielerkoorts ook jou in zijn greep? Cyklist is hét wieler- en eetcafé van Eindhoven op het NRE-terrein en bestaat van, voor en door fietsfanaten. In het wielercafé met restaurant zijn alle grote rondes en klassiekers onder het genot van een hapje en drankje op groot scherm te volgen en is het wielermuseum over Bert Oosterbosch te bezichtigen. Cyklist organiseert ook fietstochten, waarvoor er ter plaatse een tweewieler gehuurd kan worden, van een racefiets tot tandem en bakfiets. Op de pedalen!

Cyklist is ook een van de vaste go-to locaties voor Squadra Veloce als het gaat om het organiseren van activiteiten. Van de maandelijkse borrels, pubquizzen, gastsprekers tot start en/of eind locatie van toertochten.

Cyklist
Gasfabriek 3 (ingang NRE-terrein) 5613 CP Eindhoven
cyklist.nl

Simac Techniek

Met ingang van 2021 is Simac sponsor van Squadra Veloce. Een korte kennismaking is wellicht op zijn plaats. Simac is een breed technologiebedrijf, onder de holding zijn 16 afzonderlijke bedrijven actief. Elk Simac-bedrijf heeft een eigen specialiteit. De meesten op het gebied van ICT, informatie- en communicatietechnologie. Voor, meestal grotere, bedrijven ontwerpen, bouwen, beheren en beveiligen we computernetwerken, we automatiseren winkels, verbeteren processen in de zorg, voorzien scholen van presentiesystemen, bouwen hightech automatische inspectiesystemen, automatiseren industriële processen, leveren alles op het gebied van glasvezelverbindingen, bieden oplossingen voor digitaal factureren, voorzien printers van pay-per-use-toepassingen, ontwikkelen e-learning en we ondersteunen gemeentes in het WMO-proces. Er is bijna geen branche te noemen waar je Simac-oplossingen niet tegenkomt.

Het hoofdkantoor van Simac staat in Veldhoven, daarnaast zijn er nog zeven vestigingen in Nederland. Ook in België, Luxemburg, Frankrijk en Tsjechië is Simac actief. Bij het familiebedrijf werken mensen die een passie hebben voor technologie, daar alles van willen weten. Er mee opstaan en weer mee naar bed gaan. En die liefde voor technologie koppelen ze aan werken in teamverband. Door samen te werken met collega’s, met klanten, met leveranciers, bereiken we de beste resultaten. En die teamspirit levert hoge waarderingen op van onze klanten. We hebben deze manier van werken zelfs een naam gegeven: Teamnology.

Wil je meer ween over Simac? Bekijk www.simac.com of neem gewoon even contact op met Erwin van de Schoot.

Simac Techniek N.V.
De Run 1101, 5503LB Veldhoven
https://www.simac.com/en/simac-techniek

Op Noord

Op Noord, actief ontmoeten is de locatie voor alle denkbare actieve uitjes voor het gezin, kinderfeestjes, een familiedag of een bedrijfssportdag. Ook voor naschoolse sport, educatieve programma’s, outdoor trainingen en teambuilding is het park zeer geschikt. Daarnaast bieden wij ATB-clinics en Skike cursussen aan. Je vindt ons aan de Oude Bosschebaan 11 te Eindhoven. Squadra Veloce traint ook elke dinsdagavond op de wielerbaan gelegen naast het paviljoen van Op Noord. Na elke training wordt er meestal een verkoelend of opwarmend drankje gedaan bij Op Noord.

Speciaal voor leden van Squadra Veloce heeft Op Noord een deal voor het huren van Mountainbikes. In plaats van €21.50 per dag kost het huren van een MTB voor een Squadraan €18.50 per dag. Voor meer informatie klik op deze link.

Op Noord
Oude Bosschebaan 11
www.opnoord.nl

Cycle Support Eindhoven

Met jaren ervaring in het onderhoud en reparatie van (race)fietsen, ben je bij Cycle Support Eindhoven aan het juiste adres, voor je vragen en technische mankementen aan je trouwe twee-wieler. Neem contact met ons op en maak een afspraak. Mail adres: info@cycle-support.nl. We bevinden ons in het centrum van Eindhoven en zijn makkelijk bereikbaar. Hebben flexibele openingstijden en zijn altijd welwillend je fiets te halen als je hem zelf niet kan komen brengen.

Cycle-Support Eindhoven
Hurksestraat 20, unit 32 (graag parkeren aan de straat)
06-50596505
http://cycle-support.nl/

Café Costa Eindhoven

Café Costa
Stratumseind 31, 5611 EN Eindhoven
cafecosta.nl

Ebusco

Ebusco richt zich op het ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van 100% elektrische stads- en streekbussen en bijbehorende ecosysteem. Ons doel is om bij te dragen aan een betere en gezondere leefomgeving door duurzaam en emissievrij vervoer van mensen de standaard te maken. Ebusco is van oorsprong een Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor in Deurne. Samen werken wij aan schone steden.

Aangezien een Ebusco collega actief is bij Squadra hebben wij ervoor gekozen om te sponsoren. Het sponsoren van jonge wielrenners met een passie voor duurzaamheid en interesse in baanbrekende technische ontwikkelingen dcie actief zijn in de region van ons hoofdkantoor past binnen ons sponsorbeleid. Het zou geweldig zijn als we hierdoor nog meer enthousiaste medewerkers kunnen vinden.

Ebusco
Vuurijzer 23, 5753 SV Deurne
www.ebusco.com

Tour de Ville

Tour de Ville (TDV) zorgt sinds 1997 voor een duurzame stad zonder vervuilende koeriers busjes, waarbij stadsdistributie als verlenging van de dienstverlening van een onderneming wordt gezien. Dit doen we vanuit een passie voor milieu en sportiviteit.

Met elektrische trikes, vrachtfietsen, aanhangwagens en waterdichte rugzakken vervoeren wij de hele dag op duurzame wijze allerlei goederen door Eindhoven, Tilburg, Helmond en omgeving. Zo vervoeren wij onder andere pakketten, post, aangetekende stukken, medicijnen, kleding, magazines en lunches.

Ons sportieve team van jonge, goed opgeleide koeriers zorgt ervoor dat al uw logistieke vraagstukken met grote zorg, professionaliteit en snelheid worden opgelost.

Wil jij ook een (bij)baan waarbij je je passie fietsen kunt combineren met lekker bijverdienen, neem dan contact op met Tour de Ville.

Tour de Ville
Hallenweg 1A, 5615 PP Eindhoven
tourdeville.nl

Studenten sport centrum Eindhoven

Een sportcentrum waar je met trots lid van bent 

Hier op het Studentensportcentrum Eindhoven (SSC) zijn we trots dat we een onvergetelijke studentenervaring bieden en een community creëren waar studenten, medewerkers en alumni trots zijn om deel van uit te maken. Al jaren beoordelen onze ruim 13.000 sportkaarthouders het SSC met een 8.0 gemiddeld. Wat maakt het SSC het unieke hart van de Campus?

Grootste sportprogramma van Eindhoven 

400 lessen per week in 70 verschillende sporten, fitness en (speciale) cursussen onder begeleiding van gekwalificeerde (topsport)docenten. In onze uitgebreide faciliteiten kun je vrij sporten. Bij onze 38 studentensportverenigingen heb je de kans om sportief te schitteren, bestuurservaring op te doen en natuurlijk te genieten van het studentenleven. Zeven dagen per week, vóór, tijdens of na college-uren is het SSC de ontmoetingsplaats op de campus om te bewegen, sporten en ontmoeten. Op het SSC daag je jezelf uit, maak je vriendschappen voor het leven en ontwikkel je vaardigheden waarvan je het bestaan niet eens kende. Dus stap naar voren uit de massa en pak die kans om je te ontwikkelen. 
 

Haal het beste uit jezelf: get involved

Op het SSC kun je jezelf ook op sociaal en professioneel vlak ontwikkelen. Studentensportverenigingen zijn er voor studenten en worden geleid door studenten. Van de voorzitter tot de waterdrager, studenten tonen op ieder gebied initiatief en leiderschap. Ieder jaar wisselt het bestuur in zijn geheel en maakt plaats voor een groep nieuwe studenten die waardevolle ervaring willen opdoen voor de toekomst. Behalve bestuursfuncties biedt een vereniging verschillende plaatsen in commissies, zoals voor sponsoring, een (internationaal) toernooi, teamweekendjes, activiteiten en lustrum. Het leiden van je club is een onvergetelijke ervaring. Je neemt al tijdens je studententijd beslissingen waarvan je dacht dat die voorbehouden waren aan oude wijze heren en dames in een net kostuum.

Home away from home 

Leden van het SSC komen uit alle provincies van Nederland, uit iedere Europees hoofdstad en uit alle windrichtingen van de wereld. Meer dan 100 nationaliteiten sporten wekelijks binnen de muren van het SSC. Het SSC is de ontmoetingsplaats voor studenten en medewerkers van Fontys en de TU/e. Sport is zelf al een laagdrempelige manier om een (nieuw) sociaal leven op te bouwen in Eindhoven, maar naast alle sportactiviteiten organiseren we diverse andere activiteiten voor onze campusbezoekers en – bewoners, zoals sportweken, pubquizzes, Mix&Meet events, winterspecials om de kerstdagen te vieren en een uitgebreid zomerprogramma.

Diversiteit en inclusiviteit  

Het SSC is trots op de diverse gemeenschap die de TU/e en Fontys rijk is. Topsport, prestatieve sport en breedtesport zijn allemaal mogelijk op het SSC. Zowel de beginner als de gevorderde kan sporten op het SSC. Oerhollands of wortels in een ander land, we bieden alles tweetalig aan: Nederlands en Engels. Om diversiteit en inclusiviteit te stimuleren hebben we een Diversity & Inclusion officer aangesteld. Samen met de studenten en medewerkers zorgen wij voor een veilige sportomgeving waar iedereen zich thuis kan voelen; a home away from home!