Mountainbikeclinic

Op zondag 2 juni heeft een mooi clubje Squadranen zich verzameld bij de wielerbaan. Deze keer niet om te wielrennen, de mountainbike mocht namelijk uit de kast: tijd voor een stuk off-road!

Met goed weer was het vroege tijdstip zo vergeten en Aquabest was dan ook zo bereikt. Het doel van de dag was om de mountainbikesport te ervaren en dat is zeker gelukt. Met de gehuurde mountainbikes en onze persoonlijke trainer Robert, een ervaren mountainbiker die zo geld ophaalde voor DuchenneHeroes, gingen wij op pad. De eerste meters waren gemakkelijk voor ons, over het asfalt. In het bos blijkt er echter meer nodig te zijn dan souplesse en kracht: stuurmanskunst, durf, beheersing, techniek… Door een oefentraject met een modderpoel, een zandbak en dennenappels en dankzij de nodige parcoursuitleg zijn wij stukje bij beetje wijzer geworden. Hoogmoed komt voor de val, dat bleek wel door de tuimeling van beide leden van de activiteitencommissie.
De sfeer was prima, de uitleg was zeer nuttig en iedereen kreeg al snel de smaak te pakken. Pannenkoeken eten in het zonnetje na het mtb’en maakte deze geslaagde dag compleet. Wie weet kunnen we nog een keer terug in de winter! Met meer modder, bladeren en daardoor een ander parcours. Mountainbiken is nooit hetzelfde…
Geplaatst in Nieuws

Facebook

Strava