De vereniging

Squadra Veloce is een actieve wielrenvereniging met meer dan 70 leden. We bieden plaats aan studenten op elk niveau: wedstrijdrijders, wegrenners en recreanten. Naast trainingen wordt deelgenomen aan regionale en studenten wedstrijden. Tevens worden elk jaar meerdere trainingskampen en de Grand Prix Squadra Veloce.

Trainingen

Op dinsdagavond trainen we bij Squadra op de 420 meter lange baan Op Noord  in Woensel. Doordat we op een baan rijden kun je zelf bepalen op welk niveau je wilt trainen. Donderdag rijden we een ronde van 55km op de weg. Het basistempo is hierbij zodanig dat iedereen mee kan fietsen. Voor de snellere wielrenners zijn er sprint intervallen, waarbij na iedere sprint gewacht wordt totdat de groep weer compleet is. Op het trainingsoverzicht staat hoe laat en waar de trainingen starten.

Trainingskampen

Ieder jaar houden we met Squadra meerdere trainingskampen. In de carnavalsvakantie trekken we voor een week naar Zuid-Frankrijk/Spanje, in het voorjaar gaan we op trainingsweekend in de Ardennen en in de zomer een week naar Zwitserland/Italië. Omdat we met een grote groep gaan is het mogelijk om de prijs laag te houden en kan er in groepen van verschillende niveaus getraind worden.

Wedstrijden

Squadra organiseert jaarlijks de Grand Prix Squadra Veloce, hét wielercriterium voor studenten op het terrein van de universiteit. Elk jaar is dit weer een mooie wedstrijd en vooral een gezellige dag waar ook het contact met andere (wieler)verenigingen versterkt wordt.

Naast de GP is er ook een interne competitie (de SIWC), waar onze leden op tal van onderdelen getest worden: onder andere tijdrijden, koersen en sprinten, maar ook rennen en zwemmen tellen mee.

Je kunt bij Squadra Veloce terecht voor zowel een NTB als een KNWU-licentie.

De allereerste

Squadra Veloce was de allereerste Nederlandse studenten triathlonvereniging. Het triatlongedeelte is opgericht op 17 september 1990. Vanwege de grote groep enthousiaste wielrenners binnen de vereniging is in 2000 het wielergedeelte opgericht.

De laatste jaren ligt de focus van Squadra Veloce voornamelijk op wielrennen en daarom hebben we in 2011 onze naam veranderd naar de Eindhovense Studenten Wielren Vereniging Squadra Veloce. De loop- en zwemtrainingen blijven echter gewoon behouden, en Squadra heeft nog steeds enkele leden in de nationale en internationale duatlon en triatlon top!

Ontspanning

We zijn naast een sportvereniging natuurlijk ook een studentenvereniging, dus er is ook ruimte voor ontspanning. Denk hierbij aan een biertje drinken in de stad, samen koers kijken op TV of in het echt, uitstapjes naar 6-daagsen of een dagje fietsen op een velodrome. Daarnaast houden we ook contact met studentenwielerverenigingen uit andere steden door deel te nemen aan hun evenementen of door samen te gaan stappen.

Strava